Vi lever i en mycket svår tid för frihetliga värden och socialliberala idéer. Högerpopulism och auktoritära idéer skördar framgång i Europa och USA, demokratin är på kraftig tillbakagång i världen och det pågår ett brutalt invasionskrig i vårt närområde. Samtidigt har Sverige och Stockholm under 2023 drabbats hårt av skjutningar, sprängningar och mord, antisemitism och hbtq-hat har återigen blossat upp och både synagogor och moskéer utsatts för skadegörelse. Det är en mörk tid.

Tisdagen den 16 april 18:15-20:00 arrangeras därför Ideologisk afton på temat ”Socialliberalers uppdrag i en mörk tid – Vad kan vi lära av Kerstin Hesselgren?”

Seminariet samarrangeras av Kerstin Hesselgrenakademin, Liberalerna Stockholms stad och län samt Ohlininstitutet i samarbete med Liberala Ungdomsförbundet Storstockholm.

Mötet inleds med att författaren Anders Johnson ger oss en utgångspunkt i socialliberalen Kerstin Hesselgren, som var den första kvinnan i riksdagens första kammare, engagerad i jämställdhet mellan kvinnor och män och socialpolitik. Därefter tar en kompetent panel vid bestående av statsvetaren och författaren Gina Gustavsson, DNs ledarskribent Max Hjelm samt författaren och ordföranden för Ohlininstitutet Christer Nylander. Vi kommer också att få reflektioner av finska riksdagsledamoten och Svenska Folkpartiets förstanamn till Europaparlamentet Eva Biaudet. Moderator för samtalet är Jan Jönsson, ordförande Kerstin Hesselgrenakademin och Liberalerna Stockholms stad samt borgarråd.

Samtalet kommer att försöka identifiera viktiga samhällsproblem för liberaler att ta sig an och vad som bör vara liberalers roll när förslag till lösningar formuleras.


OBS! Ny lokal denna gång är Landstingssalen i Landstingshuset, Rådhusets tbana, Hantverkargatan 45. Kaffe och mackor serveras till alla som anmält sig. Tänk på att det snabbt brukar bli fullsatt, så anmäl dig via denna länk redan nu: https://forms.gle/hEQfuvWKg4qfiJhV8

”Ideologisk afton” startade hösten 2022 som ett mycket välbesökt programinslag för att diskutera mer socialliberal ideologi hos Liberalerna Stockholms stad i samarrangemang med Ohlininstitutet, LUF Storstockholm och Studieförbundet Vuxenskolan. Kerstin Hesselgren akademin har från och med i år tagit över som huvudarrangör. Alla seminarier är öppna för alla medlemmar i hela landet digitalt. Liberala medlemmar i Stockholms stad och län är välkomna att delta som publik på plats.

Under hösten genomförs ytterligare två Ideologisk afton: 10 september samt 5 november. Vi samlas då till det övergripande temat ”Ideologisk afton” för att diskutera hot mot liberalismen och vad vi som liberaler kan göra för att försvara friheten.

Varmt välkomna
Jan Jönsson
Ordförande
Kerstin Hesselgrenakademin
Liberalerna Stockholm Stad

Christer Nylander
Ordförande
Ohlininstitutet

Kategorier: Nyheter